bezinky_v_medovine
Bezinky v medovině
bezinky_konec
Po kvašení a přecezení

Bezinky se začínají koupat v tekutém medu … je to sice trochu silnější lék, ale výborný při různých bolestech, slabostech, rýmě a potížích s dýchacími cestami. Už se těším, až zase červenočerně zbarví celou láhev tak, že to nepůjde umýt. 😀 Pokud zrovna nejste ze středu města, tak bezinek je na začátku září všude hodně, proto se nebojte si jich pár natrhat a udělat si z nich třeba i sirup nebo je zavařit jako marmeládu. Ale i vy, co jste z měst, vyrazte na okraj a natrhejte si – potřebujete to ostatně víc než my z vesnic. Bezinky můžete i sušit, ale musíte je nechat nějaký čas na Slunci nebo v opravdu lehce zahřáté peci/troubě, jinak je pravděpodobné, že kolem budete mít plno mušek. Dva roky zpátky jsem je nechal déle samotné a mušky si tam hned udělaly líheň, proto jsem je pak musel probrat a dosušit v troubě, což mušky odradilo. Bezinky jsou sladkokyselé a hodně nacucané, syrové dokážou pěkně prošťouchnout, proto je radši nejezte. 😀